مدل کودک: شاخص هزینه های مواد غذایی در سراسر جهان در ماه گذشته ۱٫۱ درصد افزوده شد که این امر سبب شده تورم ناشی از خرید مواد غذایی به خیلی از خانوارها لطمه بزند.
به گزارش مدل کودک به نقل از مهر و به نقل از فائو؛ گزارش جدید سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نشان میدهد که قیمت های جهانی مواد غذایی در ماه گذشته به سبب افزایش قیمت روغن های گیاهی و لبنیات افزایش پیدا کرد. این تحقیق نشان داد که شاخص قیمت ها، با ۱.۱ درصد افزایش، به بالاترین حد خود در سال ۲۰۱۱ نزدیک شده است.
فائو می گوید که نتایج بحران انرژی، کاهش در دسترس بودن صادرات و سایر محدودیت های عرضه مواد غذایی، خصوصاً کمبود نیروی کار و آب و هوای نامساعد، قیمت ها را بالاتر برده است.
شاخص روغن های گیاهی در ژانویه ۴.۲ درصد نسبت به ماه قبل افزوده شد و به سطح بی سابقه رساند. قیمت تمام روغن های اصلی افزوده شد که تا حدی با افزایش قیمت روغن خام حمایت می شد.
شاخص قیمت لبنیات نیز با افزایش ۲.۴ درصدی، پنجمین افزایش ماهانه متوالی را گذراند که بیشترین افزایش در گروه لبنیات مربوط به شیر خشک و کره بدون چربی بود.
بر اساس گزارش فائو، شاخص قیمت غلات تنها ۰.۱ درصد افزایش داشت و ذرت در این ماه ۳.۸ درصد افزایش داشت.
در این گزارش آمده است که قیمت گوشت در ژانویه افزایش پیدا کرد، در صورتیکه شاخص قیمت شکر نسبت به ماه قبل ۳.۱ درصد کاهشی بوده است که تا حدی به سبب افزایش تولید در کشورهای صادرکننده عمده شکر همچون هند و تایلند بوده است.
در همین حال، قیمت جهانی گندم به سبب برداشت های زیاد در استرالیا و آرژانتین ۳.۱ درصد کم شد.
فائو می گوید: «برای سال ۲۰۲۲، انتظار می رود کشت جهانی گندم به سبب شرایط جوی مساعد در نیمکره شمالی، گسترش یابد، بااینکه هزینه های بالای نهاده می تواند از گسترش میزان کشت پیشگیری کند.»
این نهاد زیرمجموعه سازمان ملل پیش بینی خودرا از تولید جهانی غلات در سال ۲۰۲۱ به ۲.۷۹۳ میلیارد تن از برآورد قبلی که ۲.۷۹۱ میلیارد تن بود، افزایش داده است.
قیمت های بالاتر مواد غذایی به افزایش بیشتر تورم منجر گردیده است برای اینکه اقتصادها از زمان بهبود نسبی بحران کرونا بهبود پیدا کرده اند، فائو هشدار داده که هزینه های بالاتر مواد غذایی به سبب تورم، جمعیت فقیرتر را در کشورهای متکی به واردات در معرض خطر و سو تغذیه قرار می دهد.
منبع: modelkids.ir