مدل کودک: به گزارش مدل کودک، تهیه کننده و مدرس دانشگاه در مورد جایگاه ایران در پیشرفت های فناوری صنعت نمایش خانگی اظهار داشت: زیرساخت های فناوری همچون سامانه های کنترل والدین (Parental controls) از مهم ترین چالش های صنعت نمایش خانگی و بازی های کامپیوتری است.
سیدمحمد قاسمیان در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا عنوان کرد: شرکتهای اروپایی و آمریکا نظیر Netflix، Apple TV، Amazon و HBO که بعنوان بزرگترین عرضه دهندگان خدمات ویدئویی و تولید محتوا شناخته می شوند، در صدر استفاده از تکنولوژی های جدید قرار گرفته اند. سرعت استفاده از خدمات، دامنه دسترسی، هوشمندی در تنظیم گری و محافظت از حریم خصوصی کاربران همه از خصوصیت های این سامانه ها است که در کنار هوش مصنوعی، در عرضه خدمات صوت و تصویری در فضای مجازی و تلویزیون های اینترنتی نقش دارند.
این تهیه کننده و کارگردان افزود: شرکتهای خارجی در کنار فرایند تهیه و تولید برنامه ها، فیلمها و سریال ها، بر روی فناوری های پخش و انتشار محتوا سرمایه گذاری ویژه دارند. کشور ایران هم که تنها ۵ سال بعد از آنکه برادران لومیر سینما را اختراع کردند، ساخت سالن سینما را به انجام رساند، دارای پیشینه قابل تاملی در صنعت رسانه ای است و هم اکنون میزبان چندین پلت فرم (سکو) نمایش خانگی است.
وی در رابطه با این که پلت فرم های داخلی تا چه میزبان از پیشرفت های فناوری استفاده می کنند؟ توضیح داد: یکی از چالش هایی که امروزه در تعامل میان والدین و کودکان مشاهده می شود، تفاوت نگرش به فضای دیجیتال و برداشت متفاوت از آن است. کودکان روزانه ساعات زیادی را در این محیط صرف کرده و اغلب به علت کنجکاوی در معرض صدمه های فضای دیجیتال قرار دارند. بنابراین کنترل والدین درفضای مجازی و پلت فرم های آنلاین امری ضروریست.
قاسمیان تصریح کرد: Parental controls یکی از همین سامانه ها است که چند پلت فرم داخلی نمایش خانگی از آن استفاده می نمایند اما این امکان هنوز در خیلی از سایت ها و اپلیکیشن های داخلی دیگر فعال نشده است. همینطور در مورد استفاده از سامانه های هوش مصنوعی، یکی از پلت فرم های داخلی بزرگ UGC (انتشار دهنده محتوای تولیدشده توسط کاربر) در بازنگری و نظارت محتوا از هوش مصنوعی استفاده می نماید و دیگر پلفتفرم های مشابه از نیروی انسانی استفاده می نمایند که با عنایت به پیشرفت های جهانی نیاز است تا سرمایه گذاری و دقت ویژه تری در استفاده از این ابزارهای فناورانه داشت و به جای استفاده از عامل انسانی برای نظارت بر پخش محتوای ساخته شده توسط کاربران، از فناوری های نوین بهره گرفت.
این مدرس دانشکده هنر و معماری با تکیه بر رشد فزانده این صنعت اظهار داشت: گرچه همه ما از اهمیت صنعت نمایش خانگی و پیشرفت آن آگاه هستیم اما باید توجه داشت که تعرفه های اشتراک این سامانه ها و هم وجود انحصار در آنها از جدی ترین چالش های آینده خواهد بود. آمارها در گزارش عملکرد یکی از پلت فرم های داخلی نشان داده است که این پلت فرم در شش ماه نخست سال ۱۴۰۱ بیشتر از ۵۷۴ میلیارد تومان درآمد داشته که بخش اعظم آن از فروش اشتراک بوده است. همینطور میانگین تعداد کاربران سالانه این پلت فرم تا شش ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ حدود یک میلیون و هشتاد هزار کاربر گزارش شده و این آمار نشان از ۱۵۴ برابر شدن کاربران این پلت فرم از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ دارد. این مثال خود توضیح روشنی از اهمیت اقتصادی این صنعت و رشد فزاینده کاربران آن دارد.
منبع: مدل کودک