مدل کودک: همزمان با صدسالگی مرتضی احمدی یکی از سالن های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام این روایتگر فرهنگ اصیل شهر تهران نامگذاری شد.
به گزارش مدل کودک به نقل از خبرگزاری ایرنا از روابط عمومی موسسه تصویر شهر، پیش پرده خوانی مدخلی بود برای ورود جدی مرتضی احمدی به دنیای هنر؛ عالمی که تا پایان حیات، مشتاق با تفکر و اندیشه و البته هنرمندانه دنبال کرد.
برای دسته بندی طیف های مختلف فعالیت مرتضی احمدی در حوزه هنر می توان کتاب هایی که به یادگار گذاشته را ورق زد یا صداپیشگی هایش را در کارتون ها و فیلم ها به خاطر آورد. او بازیگر سینما و تلویزیون هم بود و در فیلم هایی چون «اتوبوس»، «بابا شمل» و «یکبار برای همیشه» و بسیاری دیگر حضور یافت.
او که قدمهای اولیه را از پیش پرده خوانی و سپس تئاتر برداشت در سال ۱۳۲۶ گوینده فیلم های خارجی شد و سر از رادیو و تلویزیون هم در آورد. فعالیت وی در تئاتر، رادیو، تلویزیون، آواز بیات تهران و… ادامه داشت تا این که نقاط ماندگاری چون دوبله برخی شخصیت ها همچون روباه مکار در کارتون «پینوکیو» به بازار آمد.
تالیف و گردآوری کتاب با موضوع فرهنگ عامیانه تهران از دیگر کارهای این هنرمند بود. کتاب های «کهنه های همیشه نو»، «فرهنگ بر و بچه های تِرون»، و «پرسه در احوالات تِرون و تِرونیا» تالیفات او هستند. برای حفظ تاریخ شفاهی، احمدی تعدادی از قدیمی ترین ترانه های کوچه بازاری تهران را بصورت ضربی خوانی بازخوانی کرد.
مرتضی احمدی ۳۰ آذر ۱۳۹۳ درگذشت.
پردیس سینمایی باغ کتاب متعلق به موسسه تصویر شهر با ۱۰ سالن مدرن در بزرگراه حقانی واقع شده که قبل از این در مناسبت های دیگر سالن هایی را به نام علی حاتمی، شهید مرتضی آوینی، رسول ملاقلی پور، فرشته طائرپور و داود رشیدی به عنوان سینماگران دارای تالیف کتاب نامگذاری کرده است. همزمان با صدسالگی مرتضی احمدی یکی از سالن های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام این روایتگر فرهنگ اصیل شهر تهران نامگذاری شد.
منبع: مدل کودک