مدل کودک: سنت حسنه وقف و انجام اعمال خیر که بتوان بواسطه آن گره از مشکل کسی باز کرد یا حتی قدمی کوچکی برای رفع گرفتاری شخصی برداشت؛ همچون مسائلی است که مورد تاکید تمامی ادیان الهی به ویژه دین مبین اسلام است.
به گزارش خبرنگار حج و اوقاف ایرنا، وقف، در لغت به معنای توقف و حبس و در اصطلاح فقهی از عقود اسلامی به معنای حبس کردن مال و جاری کردن منفعت یا ثمره آن جهت استفاده عموم مردم، بدون دریافت عوض است.
وقف یکی از برترین مصادیق احسان و نیکوکاری است که در سامان دهی زندگی فردی و اجتماعی، نقش فراوانی دارد و از اموری است که پیش از اسلام بین جوامع بشری و بین پیروان همه ادیان متداول بود. پس از ظهور اسلام این سنت توسط پیامبر اسلام(ص) و امامان معصوم (ع) پایه گذاری شد و مردم را به این امر تشویق و ترغیب می کردند که در جهت آن موقوفات بسیاری بر جای مانده است.
وقف در قرآن کریم عنوان نشده اما عناوینی همانند صدقه، خیر، برّ، انفاق، احسان ذکر شده که هر یک از این عناوین بر وقف صدق می کند. احادیث بسیاری به استحباب وقف اشاره کرده و احکام آنرا شرح داده اند.
وقف سنتی کهن و جهانی به مفهوم بخشش پول یا ملک به شخص یا موسسه غیر انتفاعی است که منافع مترتبه این بخشش را به مصرف خاصی برساند. جمع این واژه “اوقاف” است و به مال و زمین وقف شده، موقوفه و به شخصی که وقف کند واقف گفته می شود.
وقف مسیری که مسدود نخواهد شد
فرصت را مغتنم شمرده و پای گفت و گویی با صدیقه سلطانی از اصفهان نشسته که وی ازمادر مرحوم خود می گوید که، مادرم تا زنده بود فقط به فکر انجام کارهای خیر بود و تکیه کلامش این بود که وقف کردن و کار خیر مسیری است که هیچ وقت نزد خداوند بسته نخواهد شد و بالعکس چراغ هدایت در آخرت است.
مادرم مرحومم مریم چراغی در سال ۱۳۹۹ دیده از جهان فروبست و پیش از فوت ۱۰۰۰ مترمربع زمین خویش را با هدف کسب باقیات صالحات به سازمان اوقاف و امور خیریه واگذار کرد.
مادرم بسیار رحیم و دلسوز بود و طاقت دیدن ناراحتی کسی را نداشت و همواره دیگران را به انجام اعمال خیر و خداپسندانه ترغیب می کرد.
سیدالشهدا(ع) را بی نهایت دوست می داشت و به آن عشق می روزید. یادم هست یک مرتبه از کربلا که برگشته بود به مادرم گفتم النگوی طلا چرا دستت نیست نکنه گم کردی، با خنده ای معنادار به من گفت اتفاقا دخترم پیدا کرده ام، راهم را پیدا کرده ایم و النگو، انگشتر و حتی گردنبدم را به نیت رفع مشکل نیازمندان داخل ضریح امام حسین(ع) انداختم و بسیار خوشحالم.
مادرم بسیار تاکید داشت که زندگی دنیا کوتاه تر از آن است که فکرش را بکنید و تا فرصت دارید به یکدیگر کمک کنید و اعمال خیر انجام دهید چونکه همین اعمال به ظاهر کوچک شما چراغ راه و هدایت شما خواهد شد.
سلطانی خویش را با یک فرزند دختر و یک پسر، قالیباف و ادامه دهنده راه مادرش عنوان نمود و فعالیت در مسجد محل و انجام کارهای فرهنگی، تفسیر قرآن کریم و برگزاری کلاس های آموزش قرآن را از دیگر فعالیتهای خود برای توشه آخرت بیان کرد.
منبع: modelkids.ir