در گفت و گو با كارگردان مطرح شد: دغدغه سیاسی در کارمان نداشتیم

در گفت و گو با كارگردان مطرح شد: دغدغه سیاسی در کارمان نداشتیم

در گفت و گو با كارگردان مطرح شد: دغدغه سیاسی در کارمان نداشتیم

به گزارش مدل کودک، تهیه کننده و کارگردان مستند «پا به ماه» از نگارش این اثر در قالب سریال آگاهی داد و اظهار داشت: به سبب بازخوردهای مثبتی که این کار داشت مقرر است ادامه داشته باشد و الان نگارش آن در قالب سریال در دست اقدام است.
مهدیه سادات محور، تهیه کننده و کارگردان مستند «پا به ماه» در گفت و گو با ایسنا توضیحاتی درباره ی چرایی ساخت سری دوم این مستند ارائه داد.
وی اظهار داشت: بازخوردهای خوب و هیجانی که مخاطبان فصل اول پس از دیدن کار به ما منتقل کردند موجب شد تا مصمم شویم فصل دوم را تولید نماییم.
او ضمن اشاره به سختی تولید این مستند بیان کرد: مستند «پا به ماه» اندازه کار سریال و سینما از ما وقت و انرژی گرفت. ما تجربه کار داستانی هم داریم و در این کار سختی اش این بود که به علت شرایط اقلیمی، خانواده ها و خانه های کوچک شان موجب می شد تا تعداد عوامل پشت صحنه کم تر از حد معمول باشد و همین موضوع نیز بر روی عوامل کار فشار بیشتری وارد می کرد.
این مستندساز بیان کرد: فقدان برنامه ریزی دقیق به علت شرایط خانواده ها، مشکل دیگر بود. هزینه های جا به جایی و تردد و مسافت های طولانی که برای هر سوژه حداقل سه بار قبل تولد، حین تولد و بعد تولد مراجعه می کردیم کار را سخت می کرد. یک سال برای ساخت «پا به ماه» وقت گذاشتیم در صورتیکه می توانستیم صرف یک سریال یا کار سینمایی نماییم. اما انگیزه و حس خوبی که مخاطبان به ما منتقل می کنند بسیار جذاب است.

محور همین طور با اشاره به اینکه «پا به ماه» بازخوردهای مثبتی از طرف مخاطبان داشته خاطرنشان کرد: در خیلی از مواقع با کسانی که مواجه می شویم آنها قصه هایی را برای ما تعریف می کنند که نشان داده است مستندها را با جزییات و بارها و بارها دیده اند و همین موضوع به ما انگیزه می داد. حقیقتا بازخورد منفی تا حالا نداشته ایم و بیشتر مخاطب ها زمانی که با ما مواجه می شدند برای شان سوال پیش می آمد چطور این موضوع ها را پیدا می نماییم و چطور اجازه می دهند تا این حد گرم و صمیمی در کنار آنها باشیم به صورتی که به نظر می آید دوربین را در کنارشان حس نمی کنند.

کارگردان مستند «پا به ماه» با بیان ارتباط نزدیکی که عوامل سازنده با خانواده ها برقرار می کنند به صورتی که گویی عضوی از خانواده آنها می شوند اظهار نمود: دلیل این مساله نیز به ارتباط صمیمانه ای که تیم تولید با سوژه ها برقرار می کند برمی گردد و حتی در ایام پایانی عضوی از خانواده آنها می شدیم و هیچ گاه به آنها به چشم سوژه نگاه نمی کردیم و نمی نماییم. ضمن آنکه هر کمک و خدماتی که لازم بود در عرصه فرزندآوری و ارتباطات هایی که با بیمارستان ها داشته ایم برای آنها انجام دهیم فراهم می کردیم. خاطرم هست برای یکی از سوژه ها وقتی مادر در مطب دکتر بود متوجه شدیم شرایط بحرانی پیدا کرده و هیچ کس نبود که ایشان را به بیمارستان ببرد. تیم تولید ما مادر را به بیمارستان برد و نوزاد به دنیا آمد و پدر توانست خودش را برساند.

سریال «پا به ماه» در راه است
وی در ادامه با بیان این خبر که نگارش سریال «پا به ماه» را در دست اقدام قرار داده اند از ادامه یافتن این پروژه آگاهی داد و اظهار داشت: با عنایت به فراوانی قصه ها که با حدود ۶۰۰ خانواده مصاحبه کردیم و ارتباط گرفتیم تا از بین آنها این تعداد قصه استخراج شود چه بسا خیلی از سوژه ها قصه های جذاب و شیرین داشتند اما شرایط تولید مستند را نداشتند. بدین سبب هم اکنون درحال نگارش سریال داستانی «پا به ماه» هستیم. همین طور قصه تولد نوزادهایی که پس از نگارش آن پژوهش های جدیدی که انجام دادیم و سوژه هایی پیدا کردیم اما نتوانستیم آنها را پیش ببریم چون در آن زمان ماه های اول حاملگی شان بود و به پایان این پروژه که قرار بود پایان اسفند باشند نمی رسیدند. بدین جهت هم اکنون به سراغ شان خواهیم رفت تا کماکان روی سوژه و قصه آنها نیز کار نماییم.
وی در پاسخ به این که آیا «پا به ماه» برمبنای سیاست های جمعیتی فعلی ساخته شد؟ چنین اظهار داشت: مستند «پا به ماه» چندان با سیاست های جمعیتی قرابت زمانی ندارد. چه بسا فصل اول که درحال تولید بود با مخالفت های شدید مواجه بودیم. اما چون پژوهشگرهای مستند برخی جامعه شناسی خوانده بودند و بر روی حوزه زنان و خانواده مسلط بودند در آینده پژوهی به این نتیجه رسیده بودیم بغیر از شنیدنی بودن و زیبا بودن قصه، خود سوژه ها نیز موضوع مهمی هستند. اما آن چه برای ما در «پا به ماه» اولویت داشت این بود که مانند همه جای دنیا لازم است مخاطب از خانواده، حس خوب بگیرد، قصه های زیبا بشنود و تصویر زیبا ببیند. این چند مولفه ما را با همه سختی ها و ترد کردن های سیاست ها و دولت ها وادار کرد کار را پیش برده و آنرا به تولید برسانیم.

اصلا دغدغه سیاسی نداشتیم
او تصریح کرد: همزمان با پررنگ شدن بحث سیاست های جمعیتی کار بمراتب برای ما مشکل تر شد چون دغدغه مان بیشتر این بود کار سفارشی و فرمایشی نباشد و بُعد هنری آن بالا بیشتر مورد توجه قرار گیرد برای همین کماکان کار را با سازمان اوج که از قبل قرارداد داشتیم پیش بردیم و به سمت فعالان حوزه سیاست های جمعیتی بمنظور گرفتن بودجه نرفتیم. البته آنها هم هیچ گاه کمک مالی به ما نکردند؛ هرچند جا داشت تقدیری به عمل می آمد و آثار مختلف «پا به ماه» تنها در اکران ها نشان داده نمی شدند.
مهدیه سادات محور در آخر اظهار داشت: همیشه دغدغه ما اجتماعی بوده و دغدغه سیاسی نداشتیم. بدین سبب چه سیاست های جمعیتی باشد چه نباشد ما کار را انجام می دادیم. همین نگاه، دیدگاه و اعتقاد ما موجب شد سوژه های فصل دوم «پا به ماه» بسیار متفاوت تر از فصل اول «پا به ماه» شود و قصه های شنیدنی تری داشته باشند.

به گزارش مدل کودک به نقل از ایسنا، مستند «پا به ماه» به روزهای پایانی مادرانی می پردازد که انتظار به دنیا آمدن فرزندان شان را می کشدند. این مستند محصول سازمان هنری رسانه ای اوج است که چهارشنبه ها از شبکه دو سیما پخش می شود.

منبع:

مدل کودک

تولید, جامعه, خانواده, کودک, مد و فشن

No description. Please update your profile.

~~||~~Comments Are Closed~~||~~