به گزارش مدل کودک، وزیر کار اظهار داشت: با برگزاری نهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری زیمبابوه روابط دو کشور در تمام ابعاد خصوصاً در حوزه اقتصادی بیشتر از پیش توسعه خواهد یافت.
به گزارش مدل کودک به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سید صولت مرتضوی» در دیدار با خانم «آکسیلیا مانانگاگاوا» همسر رئیس جمهور زیمبابوه که در رأس هیأت عالی دولت جمهوری زیمبابوه به ایران سفر کرده است، عنوان کرد: ایران با کشور زیمبابوه از گذشته تابحال برادرانه و دوستانه بوده است و امیدوارم روز به روز توسعه پیدا کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه دو کشور ایران و زیمبابوه در مجامع بین المللی دارای مواضع مشترک هستند، اظهار داشت: این کشور دوست و متحد راهبردی جمهوری اسلامی ایران در قاره آفریقا است.
مرتضوی با تبیین ظرفیت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شرکتهای زیرمجموعه ابراز امیدواری کرد که در حوزه های اقتصادی و تجاری هم بتوانیم همکاریهای گسترده ای با این کشور داشته باشیم.
وزیر کار اضافه کرد: ایران و زیمبابوه تحت تحریم های ظالمانه غرب و آمریکا قرار دارند و با این وجود باید تلاش نماییم روابط اقتصادی دو کشور، توسعه یافته و بتوانیم از ظرفیت های دوجانبه استفاده نماییم.
وی ضمن اشاره به این که تابحال ۸ اجلاسیه مشترک با کشور زیمبابوه برگزار شده، اظهار داشت: امیدواریم که اجلاس آتی در تهران هرچه سریع تر با دستور کار تبادل تفاهمنامه های همکاری مشترک برگزار گردد.
مرتضوی بیان نمود: همکاران ما مقدمات این اجلاسیه را فراهم کردند و پیش نویس ۱۱ سند همکاری با مساعدت کمیته پیگیری همکاریهای دو کشور تدوین شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تحریم ها را فرصتی برای رشد تولید و ارتقای بهره وری نیروی انسانی عنوان نمود و اضافه کرد: مجموعه هلدینگ های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آمادگی لازم را برای انتقال دانش و بسترسازی برای توسعه حوزه انرژی، حمل و نقل، گردشگری، دارو و استخراج و فرآوری معادن زیمبابوه دارد.
مرتضوی از هیأت عالی دولت جمهوری زیمبابوه دعوت کرد از مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست تهران در مدت زمان حضور در ایران بازدید کند.
آمادگی زیمبابوه برای انتقال دانش مهندسان ایرانی
خانم «آکسیلیا مانانگاگاوا» همسر رئیس جمهور زیمبابوه هم در این جلسه با تقدیر از میزبانی شایسته جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: حضور در ایران با عنایت به هم سویی اهداف و ظرفیت های این کشور سبب خرسندی است.
وی اضافه کرد: حضور ما در وزارت کار جمهوری اسلامی ایران راهبردی و حائز اهمیت می باشد و آمادگی داریم از ظرفیت ها برای توسعه در زیمبابوه بهره مند شویم.
مانانگاگاوا با اشاره به اینکه هر دو کشور تحت تحریم هستند، عنوان کرد: تکنولوژی های جدید و توسعه و رشدی که در ایران وجود دارد می تواند برای زیمبابوه محرک آبادانی باشد.
همسر رئیس جمهور زیمبابوه اظهار داشت: زیمبابوه نیازمند همراهی جمهوری اسلامی ایران است و این مهم را راهی برای شکست تحریم ها و رشد اقتصاد خود می داند.
وی بیان نمود: جمهوری اسلامی ایران در رویارویی با تحریم ها تجربه های خوبی دارد و توانسته در حوزه تولید و اتکا به ظرفیت های داخلی پرقدرت ظاهر شود.
مانانگاگاوا به وجود معادن فراوان در کشور زیمبابوه اشاره نمود و از آمادگی کامل برای پشتیبانی از انتقال دانش مهندسان ایرانی برای بهره برداری، استخراج و فرآوری این معادن اطلاع داد.
همسر رئیس جمهور زیمبابوه اظهار داشت: فرصت های فراوان اقتصادی و سرمایه گذاری در زیمبابوه وجود دارد و هرگونه حمایت نیاز باشد به شرکتهای ایرانی عرضه می دهیم.