به قول رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، اولین نمایشگاه «فناوری و صنایع فرهنگی» با شعار پیش به سمت آینده ای روشن، فرصتی برای تجاری سازی صنایع فرهنگی و پویاتر شدن عرصه های هنری است.
به گزارش مدل کودک به نقل از ایسنا و به نقل از روابط عمومی پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، نشست خبری اولین نمایشگاه «فناوری و صنایع فرهنگی» با حضور محمدحسین ایمانی خوشخو (رییس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی)، ابراهیم نبیونی (معاون فناوری پارک) و سوده صوفی (دبیر اجرایی نمایشگاه فناوری و صنایع فرهنگی) روز شنبه (۱۱ بهمن ماه) در بستر فضای مجازی برگزار شد.
محمدحسین ایمانی خوشخو در ابتدای این نشست خبری ضمن اشاره به اهمیت تجاری سازی فرهنگ و اهمیت اقتصادی آن اظهار داشت: امروزه با عنایت به اهمیت صنایع فرهنگی در کشور، اتفاق بزرگی رخ داده است؛ نزدیک به سه سال است که پارک ملی علوم و فناوی های نرم و صنایع فرهنگی شکل گرفته و در خلال فعالیتهای حمایتی، رونق اقتصادی این صنایع را در کشور ترویج می کند. در واقع ما در این مجموعه در تلاش هستیم تا فرهنگ را از وضعیت کمک بگیر به یک مولد در اقتصاد کشور تبدیل نماییم.
رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی افزود: استفاده از ظرفیت پارک ها راهی بود که برای رسیدن به این هدف انتخاب کردیم. مشکلات برخاسته از تحریم ها سبب شد ما نگاه جدی تری به منابع خود داشته باشیم. اگر به آمار و ارقامی که درباره رونق اقتصادی فرهنگ و صنایع فرهنگی از جانب کشورهای پیشرو منتشر می شود نگاه کنید، تنها با یک پرسش روبه رو می شوید؛ اینکه چرا نتوانستیم مولفه ای مانند فرهنگ را در کشور پویاتر کنیم؟
ایمانی خوشخو اظهار نمود: مجموعه پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی با این دیدگاه، ایده برگزاری نمایشگاهی با عنوان «فناوری و صنایع فرهنگی» را پیگیری کرد و در همین راستا تولیدات صنایع گوناگون فرهنگی از تمامی پارک های علم و فناوری از روز چهارشنبه (۱۵ بهمن ماه) همزمان با سالروز میلاد حضرت زهرا (س) در محل پارک به نمایش در می آید.
او افزود: این نمایشگاه با شعار «پیش به سمت آینده روشن» در سطحی محدود به لحاظ بازدید عمومی برگزار می گردد و اغلب بازدیدکنندگان عموما مسؤلان کشوری هستند.
به قول ایمانی خوشخو، عرضه محصولات در رابطه با سینما، انیمیشن، تصویرسازی و مجسمه سازی و نمایش آثار هنرمندان در عرصه های دیگر صنایع دستی و در نهایت عرضه محصولات شرکتهای مستقر و در رابطه با تولید محتوا و نشر از رویکردهای اصلی این نمایشگاه است.
رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ضمن اشاره به برگزاری نشست های موضوعی در این رویداد فرهنگی اظهار داشت: مقرر است نشست های تخصصی در رابطه با صنایع فرهنگی در حین این نمایشگاه برگزار گردد. امید است این گام نخست، عامل مهمی باشد تا بتوانیم جایگاه فرهنگ و هنر را در اقتصاد کشور ببینیم؛ در این صورت است که می توانیم هنر را از حاشیه به متن زندگی مردم بکشانیم.
وی همینطور در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اهمیت اقتصاد نشر و کتاب در بحث صنایع فرهنگی در مجموعه پارک ملی علوم و فناوری های نرم وصنایع فرهنگی اظهار داشت: هنوز در بحث صنایع فرهنگی آن نوع از محتوای لازم تولید نشده است. قصد جدی داریم از افرادی که می خواهند در این حوزه کارآفرینی کنند یا در جهت پیشبرد اقتصاد نشر فعالیت داشته باشند، حمایت نماییم و به شدت از ایده های این افراد استقبال خواهیم کرد.
رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ضمن اشاره به توزیع سنتی صنایع فرهنگی و ضرورت مدرن شدن این فرایند، اظهار داشت: از آنجایی که در بخش صنایع فرهنگی، صنایع دستی جایگاه والایی دارد، ما هنوز در بستری سنتی به تولید و عرضه این بخش از صنعت می پردازیم. ما در مجموعه پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی مقوله ای را تعریف کردیم به نام بسته بندی صنایع فرهنگی که چندی قبل هم جشنواره ای با همین مبحث داشتیم و نزدیک به ۵۰۰ هنرمند را به کار گرفتیم.
ایمانی خوشخو افزود: این مجموعه در جهت مدرن شدن عرصه محصولات مبتنی بر صنایع فرهنگی و صنایع دستی گام برمی دارد؛ بنابراین کارآفرینان و صاحبان ایده در این رابطه را شناسایی می نماییم. در واقع این گونه نیست که بخواهیم محصولات را مدرن نماییم، در حقیقت در تلاشیم محتوای صنایع دستی را در چارچوب مدرن حفظ نماییم.
او خاطرنشان کرد: متاسفانه در گذشته و حال باآنکه در سازمان میراث فرهنگی زحمت های زیادی کشیده شده است، اما هنوز صنایع دستی در صنعت و هنر جا باز نکرده است و برخی صرفاً نگاه تجاری دارند و برخی تنها نگاه هنری دارند که هر دو یک نوع نگرش افراطی است. ما می خواهیم فضایی را ایجاد نماییم که در چارچوب فناوری، صنایع دستی را در یک بستر استاندارد عرضه نماییم.
در ادامه این نشست خبری، ایمانی خوشخو ضمن اشاره به تسهیلاتی که برای رشد ایده ها تخصیص داده می شود، اظهار داشت: از آنجایی که وظیفه اصلی پارک های علم و فناوری پشتیبانی از ایده ها و شرکتهای استارتاپی است، ما در این مجموعه زیربنای لازم را برای رشد و شکوفایی نوپایان عرصه صنایع فرهنگی تاسیس کرده ایم. یک بخش مهم این زیرساخت ها تسهیلات است که امروزه که با صندوق امید و صندوق فناوری های ریاست جمهوری ارتباط تنگاتنگی داریم، صاحبان ایده ها این تسهیلات را با شرایطی که مقرر شده است، می توانند دریافت نمایند. حالا برخی شرکت ها در آستانه نهایی شدن دریافت تسهیلات هستند.
به قول ایمانی خوشخو، در جهت پشتیبانی از ایده ها در بعضی موارد به نوع ایده بستگی دارد، برای مثال اگر ایده فرهنگی فردی به صورت مستقیم به صرفه اقتصادی منتج شود، در مجموعه پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی گام به گام با ایده پرداز جلو می رود تا آنرا به یک موسسه خوب تبدیل کند.
او افزود: برای مثال، در بحث گردشگری چند ایده مهم دریافت کردیم، باآنکه شیوع پاندمی کرونا فعالیت این افراد را تا حدی با اختلال رو به رو کرد؛ اما فعالیت آنها این گونه بود که علاقه مندان به سفر و گردشگری می توانند با استفاده از فناوری ها مکان یا سفر خویش را انتخاب کنند یا در انتخاب مکان سفر به آنها کمک گردد.
رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ضمن اشاره به توجه کشورهای خارجی به صنایع دستی داخلی در ایران، اظهار داشت: همواره توجهی که خارجی ها به صنایع دستی ما دارند بیشتر بوده است؛ اما ما کمتر توانستیم حداقل در جهت بهبود وضعیت اقتصادی خودمان این صنایع را به خارج از کشور صادر نماییم. گفتنی است بخش دیگر فعالیت ما در مجموعه پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی تسهیل در زمینه صادرات است. در این راستا نشست هایی صورت گرفته تا تسهیلات لازم را فراهم نماییم. اعتقاد ما این است که صادرات صنایع دستی می تواند یک صادرات غیرنفتی بسیار مهم باشد.
ایمانی خوشخو در انتها این نشست، خبر از برگزاری جلسه ای با روسای وزارت امور خارجه به منظور ایجاد زمینه های لازم در بحث صادرات صنایع فرهنگی داد و اظهار داشت: صنایع دستی ارتباط میان مردم است که به آن دیپلماسی عمومی هم می گویند. هدف ما از برگزاری این جلسه تسهیل در امر صادرات است. پارک علوم و فناروی های نرم و صنایع فرهنگی اولین و تنهاترین مجموعه در این حوزه می باشد که یقینا شروع کار ما با دوستانی است که ایده دارند. در تلاش هستیم از استارتاپ ها حمایت نماییم و نگاه جدی تری در حوزه هایی که در ارتباط با پارک می شود داریم.
نمایشگاه فناوری و صنایع فرهنگی با شعار پیش به سمت آینده ای روشن روز ۱۵ بهمن مصادف با ولات حضرت فاطمه زهرا (س) و سومین روز دهه فجر در پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی افتتاح می شود.
منبع: مدل كودك