مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران از برگزاری جشنواره كشوری كرونا و صدمه های اجتماعی اطلاع داد.
به گزارش مدل کودک به نقل از ایسنا، مجموعه خانه مارلیک شهر تاریخی یزد با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران قصد برگزاری جشنواره کشوری کرونا و صدمه های اجتماعی را دارد. این جشنواره با این هدف برگزار می گردد که با توجه به این که شیوع ویروس کرونا شرایط زندگی تمامی اقشار جامعه را تحت شعاع قرار داده است، شاید بتواند محرکی برای پویایی فرهنگ و هنر و دلگرمی هنرمندان باشد.
در همین راستا احد جاودانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران درباره ی اهداف این جشنواره، توضیح داد: نخستین جرقه های برگزاری چنین جشنواره ای در جلسات نخست شورای سیاست گذاری بیماری کرونا زده شد. باتوجه به شرایط پیش آمده به دنبال انتشار ویروس کرونا، تصمیم گرفتیم با برگزاری این جشنواره از زاویه ای دیگر به صدمه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، به خصوص فرهنگی و هنری در جامعه بپردازیم.
او افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران از راه فراخوان عمومی برگزاری این جشنواره را به تمامی هنرمندان استانی فعال دراین حوزه اطلاع داده و آنها را به شرکت در این جشنوره تشویق نموده است. همینطور از راه تبلیغات محیطی و رایزنی با دستگاه های فرهنگی استان تدابیر ویژه ای برای برگزاری بهتر این جشنواره تدارک دیده شده است.
جاودانی همینطور درباره تبلیغات محیطی و شهری برای برگزاری این جشنواره، اظهار داشت: طی مکاتبات صورت گرفته با شهرداری تهران و همینطور کانون های آگهی و تبلیغاتی استان، برنامه ریزی لازم برای تبلیغات گسترده صورت گرفته که ان شاءالله اثر آنرا بر روی حضور هنرمندان در جشنواره خواهیم دید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در پاسخ به این پرسش که این جشنواره چه تاثیری در ارتقای فرهنگ و رعایت پروتکل های بهداشتی در روزهای کرونا دارد، بیان کرد: خیلی از هنرمندان در شرایط قرنطینه ایده های هنری متناسب با وضعیت حاکم به ذهنشان خطور کرده است که متاسفانه با تعطیلی و شرایط قرمز این بیماری، توان فعالیت جهت عرضه آثار نداشته اند که ما با برگزاری این جشنواره تلاش بر پویایی و تبلور ایده های این عزیزان برای تولید اثرشان داریم.
جاودانی درباره صدمه های کرونا به بخش های فرهنگی و هنری استان تهران و چگونگی جبران این صدمه ها، اظهار نمود: بیماری کرونا بیشترین زیان را به حوزه فرهنگ و هنر وارد کرده است. حدودا تمام کارهای جمعی و عمومی در این عرصه تعطیل شده و یا در بهترین حالت با تعداد بسیار کمی از علاقه مندان به حوزه هنر درحال پیگیری است. تلاش ما بر احقاق حقوق هنرمندان بوده است. در همین راستا همینطور اعطای وام با سود پایین جهت جلوگیری از صدمه بیشتر هنرمندان، فضا سازی مناسب برای برگزاری حداقلی فعالیت ها و سوق دادن فعالیت ها به سمت فضای مجازی و پشتیبانی از این گونه فعالیت ها از اهم اقدامات این اداره کل درباره خسارات وارده به هنرمندان است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نقش هنرمندان در رعایت پروتکل ها توسط مردم، اشاره کرد: با نگاه به عمق جان هنر، درمیابیم که ضرورت عرضه اثر هنری در چنین شرایطی به چه میزان مهم است. مگر نه این که هنر همواره تلنگری ظریف و زیبا به تفکرات انسانی بوده است! بدین سبب در این برهه حساس تاریخی نقش هنر در مدیریت و کنترل شیوع ویروس کرونا و آگاهی آحادمختلف جامعه از پدیده های ناشناخته پر رنگ تر می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، اضافه کرد: ما هم در این عرصه کارهای زیادی انجام داده ایم برای مثال تبلیغات و ساخت کلیپ، پوستر، عکس و اینفوگرافی که هم از راه سایت و هم فضای مجازی و خبرگزاری در اختیار عموم قرار گرفته است. همینطور برگزاری برنامه های هنری از راه فضای مجازی توسط این اداره کل انجام شده که به فرهنگ سازی در این عرصه کمک کرده است.
او در انتها زمان شرکت در جشنواره را تا ۳۰ آبان ماه اعلام نمود و اظهار داشت: شرکت در جشنواره برای عموم و بخصوص دانشجویان و هنرجویان، دانش آموزان و علاقه مندان عکاسی و گرافیک آزاد است. هنرمندان می توانند از راه ایمیل و شماره پیام رسان واتس آپ مندرج در فراخوان جشنواره نسبت به ارسال آثار خود به دبیرخانه اقدام نمایند.
منبع: مدل كودك