صدایی كه بالاخره شنیده شد چه خوب كه جهانگیری پیشقدم شد

صدایی كه بالاخره شنیده شد چه خوب كه جهانگیری پیشقدم شد

صدایی كه بالاخره شنیده شد چه خوب كه جهانگیری پیشقدم شد

مدل كودك: این روزها كه كام اصحاب هنر به هزار و یك دلیل تلخ است، هر از چندی خبر خوشی هم شنیده می شود تا ثابت شود همیشه در دل تیرگی ها، لكه هایی از نور هم دیده می شود. نمونه اخیر اثبات این ادعا، جلسه تازه ای است كه اعضای شورای عالی خانه هنرمندان ایران با اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری داشته اند.
در چند ماه گذشته اعضای مختلف شورای عالی خانه هنرمندان ایران درباره مشکلات اقتصادی این مکان هنری مصاحبه کردند، شرح ماوقع و حتی هشدار دادند که این خانه بدجوری روی آب است و نیازمند فریادرسی است. حتی آن اعضایی که بعنوان چهره هایی محافظه کار هم شناخته می شدند، صدای شان بلند شد و همین صدا سرانجام شنیده شد.
مدتی پیش از طرف دفتر اسحاق جهانگیری با خانه هنرمندان ایران تماس گرفتند و برای برگزاری جلسه ای با معاون اول رئیس جمهوری اعلام آمادگی کردند.
طبیعتا اعضای شورای عالی خانه هنرمندان و مدیر عامل این خانه هم به سرعت ماجرا را پیگیری کردند. از جانب دفتر جهانگیری از آنان خواسته شد تا شرح حالی از خانه هنرمندان و نیز مطالبات اعضای این مکان در اختیار معاون رئیس جمهوری قرار بگیرد.
همه مراحل طی و جلسه روز سه شنبه، ۲۳ مهر ماه در دفتر اسحاق جهانگیری انجام شد.
پیشقدم شدن جهانگیری برای برگزاری این جلسه و درخواست برای توضیحات مبسوطی درباره خانه هنرمندان ایران و مطالبات اعضای آن (تا این جلسه با آگاهی کامل اجرا شود و به تعارف های مرسوم محدود نشود) و تایید کم توجهی دولت به هنرمندان همچون نکات مثبتی است که در این روزها، خود غنیمتی محسوب می شود.

مجید رجبی معمار، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران که در گفت وگوهای رسانه ای اش از مسئولان خواسته بود به وضعیت این مکان توجه نمایند و مشخصا از جهانگیری هم بعنوان یکی از فریادرسان نام برده بود، حالا در گفت و گو با ایسنا آن چه را در این نشست رخ داد، تشریح می کند.
او جلسه روز سه شنبه را جلسه ای صمیمانه می داند که در آن اعضای شورای عالی خانه هنرمندان فرصت یافتند به تفصیل از مشکلات و تنگناهای اقتصادی این مکان سخن بگویند و دلمشغولی ها و دغدغه های خودرا توضیح بدهند.
رجبی معمار به اتفاقات چند ماه اخیر اشاره می کند و می گوید: در چند ماه گذشته ناچار شدیم بوسیله رسانه ها مشکلات خانه هنرمندان را بازتاب بدهیم و مدتی پیش از جانب دفتر آقای جهانگیری تماس گرفتند و برای برگزاری جلسه ای با ایشان اعلام آمادگی کردند. ضمن این که توضیحاتی درباره سابقه خانه هنرمندان و عملکرد آن در ۲۱ سال اخیر و توقعات و خواسته های ما جویا شدند که به صورت مکتوب ارائه کردیم و پس از آن هم قرار جلسه را گذاشتیم.
او با ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه که آنرا دیداری صمیمانه توصیف می کند، ادامه می دهد: آقای جهانگیری تایید نمود دولت آن گونه که باید و شاید نتوانسته به جامعه دانشگاهی و هنری توجه کند و پذیرش این امر از طرف دومین شخص دولت، بسیار دلگرم کننده بود بویژه که ایشان خیلی دوستانه و بی تکلف این سخنان را بیان کرد و خوشحالیم که زمینه برای پیگیری یک سری از کارهای عقب مانده برقرار شد.
این مدیر هنری درباره موارد مطرح شده در این دیدار می گوید: ابتدا آقای صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیحاتی درباره کمک های این وزارتخانه به جامعه هنری ارائه کردند که مهم ترین مورد آن بخشایش حق بیمه سه ماه نخست امسال برای اعضای صندوق اعتباری هنر بود ولی مابقی آن درباره اقداماتی است که مقرر است انجام شود؛ همچون وام «کارا» (وامی که دولت برای مشاغل زیان دیده از کرونا تعریف کرده است) که در همین جلسه دوستان هنرمند توضیح دادند بازپرداخت این وام با سود ۱۲ درصد برای هنرمندان که شغل شان در طول این مدت تعطیل شده امکان پذیر نیست به ویژه این که سیستم بانکی نیازمند ضامن و اسناد و مدارک است و همه این ها کار را برای هنرمندان دشوار می کند. آقای جهانگیری هم اعلام نمود تلاشش را می کند تا شاید بتواند سود چهاردرصد را برای این وام در نظر بگیرند.
رجبی معمار اضافه می کند: موضوع دیگر، کمکی بود که مقرر است بوسیله «هنر کارت» صورت گیرد و دوستان توضیح دادند مبلغ مورد نظر برای انجام این کمک از طرف خزانه واگذار شده ولی ظاهرا مشکل این است که هنوز تفاهم نامه میان وزارت ارشاد و سازمان برنامه و بودجه امضا نشده. در حالت عادی امضای این تفاهم نامه کمتر از چند روز زمان می برد ولی حالا امیدواریم پس از گذشت بیش از یک ماه، با امضای تفاهم نامه در هفته آینده، این کمک نیز عملیاتی شود چونکه آقای جهانگیری دستور داد این مساله در اسرع وقت پیگیری شود.
آن گونه که مدیر عامل خانه هنرمندان ایران توضیح می دهد، اعضای شورای عالی خانه هنرمندان در این نشست گفته اند یک نوبت کمک کافی نیست و جهانگیری هم گفته است تلاش می کند تا این گونه کمک ها، در یکی دو نوبت دیگر هم صورت گیرد.
بگفته رجبی معمار، تقاضا برای ارائه سبد کالا به هنرمندان از دیگر موارد مطرح شده در این دیدار است. ضمن این که مبلغی بعنوان کمک هزینه امسال پیشنهاد شده و مقرر است بیشتر این مبلغ از طرف شهرداری پرداخت گردد و مابقی آنرا وزارت ارشاد تامین کند.
رجبی معمار یکی از نکات مثبت این جلسه را مروری بر تاریخچه خانه هنرمندان ایران می داند که سبب شد جایگاه این مکان هنری در داخل کشور و همین طور در منطقه و نیز نوع عملکرد آن بار دیگر برای مسئولان حاضر یادآوری شود.
او ادامه می دهد: ضمن این که صحبت هایی هم درباره بودجه سال آینده عنوان شد و آقای جهانگیری هم توضیح داد اگرچه بودجه های کمکی به سبب مشکلات اقتصادی دولت به شدت کاهش پیدا کرده و خیلی از بودجه ها قطع شده ولی باید برای خانه هنرمندان بودجه ای در نظر گرفته شود.

رجبی معمار با اشاره به این که در طول این مدت شهرداری تنها حامی خانه هنرمندان ایران بوده است، می گوید: آقای جهانگیری از شهرداری قدردانی کرد و مقرر شد برای حفظ وجهه غیردولتی خانه هنرمندان ایران، بودجه این مکان همچنان بوسیله شهرداری بعنوان نهادی عمومی، تامین گردد و حتی اگر این نهاد برای پرداخت بودجه مشکلی داشت، کمک های دولتی از کانال شهرداری به خانه هنرمندان تزریق شود.
این جلسه در دفتر اسحاق جهانگیری برگزار شده و نمایندگان شورای عالی خانه هنرمندان ایران، پیروز حناچی، شهردار تهران، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد، سیدمجتی حسینی، معاون هنری وزارت ارشاد، لادن حیدری، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد، و نماینده محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه از دیگر حاضران در آن بودند.
خانه هنرمندان ایران مکانی غیرانتفاعی است که ۲۱ سال پیش در فضایی که قبل تر پادگانی نظامی بود، تاسیس شد و تا امروز میزبان خیلی از برنامه های مهم فرهنگی و هنری بوده و هنرمندان رشته های مختلف آنرا به صورتی خانه خود تلقی می کنند.
این مکان هنری پس از شیوع ویروس کرونا به سبب تعطیلی گالری ها، کافه ها، فروشگاه و رستوران هایش تمام راه های درآمدزایی خودرا از دست داد و بنا بر این مدیرعامل و اعضای شورای سیاست گذاری آن بارها این مساله را مطرح نمودند که در صورت نرسیدن بودجه، درِ این خانه بسته خواهد شد.

منبع:

مدل کودک

تولید, جامعه, خانواده, کودک, مد و فشن

No description. Please update your profile.

~~||~~Comments Are Closed~~||~~