مدل كودك: یك دانشیار روان پزشكی با اخطار درباره ی صدمه زایی استفاده از اسباب بازی برای مشغول سازی بی هدف كودكان، بر تولید و استفاده از بازی ها و اسباب بازی های تحرك زا كه كودكان را به طبیعت بكشاند، تاكید نمود.
به گزارش مدل كودك به نقل از ایسنا، به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، محمدباقر صابری زفرقندی – دانشیار روان پزشكی دانشكده علوم رفتاری و سلامت روان دانشگاه علوم پزشكی ایران – با اخطار درباره ی استفاده نادرست والدین از اسباب بازی ها بیان كرد: اگر این كار برای آرام كردن و مشغول سازی بی هدف كودك باشد نه تنها سودمندی لازم و مورد انتظار از آن حاصل نمی گردد، بلكه می تواند برای كودك صدمه زا هم باشد.
او با اشاره به اینكه بازی بخشی از وجود كودكان است، اضافه كرد: بازی كردن سهمی غیرقابل انكار در روند رشد جسمی روانی انسان دارد و اصولاً بازی های همراه با تحرك بدنی بالا و نیازمند تمركز و حل مسأله لازمه فرایند رشد است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران با اشاره به اینكه ابزارهای بازی یا همان اسباب بازی ها در وهله ی اول در انتخاب نوع بازی كودكان نقش دارند، اضافه كرد: به علت تغییر سبك زندگی و محدودیت های فضایی در محل سكونت و حتی مدرسه نوع اسباب بازی ها هم متفاوت شده است.
صابری بیان كرد: اسباب بازی های امروزی هر چند عموما می تواند قدرت خلاقیت و ابتكار كودكان را بالا برند، اما بی تحركی و سكون متعاقب آن ها امكان دارد این فواید را تحت تاثیر قرار دهد.
او اضافه كرد: درجامعه امروز ما تولید اسباب بازی هایی كه كودكان را به طبیعت و فضای خارج از آپارتمان بكشاند یك لزوم است.
چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی از ۲۶ تا ۳۰ آبان ۱۳۹۷ در مركز آفرینش های فرهنگی هنری كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران برگزار می گردد.